viernes, 20 de noviembre de 2015

Entrega dels premis de la 1ª Beca Joan Cabanas Alibau

Ahir al vespre es va produir un doble acte a la Casa Museu de Cal Gerrer Fundació Cabanas, tots dos íntimament relacionats  :  Es va inaugurar una exposició “ Joan Cabanas Alibau, Retrats”  i es va fer entrega de la 1ª Beca Joan Cabanas Alibau .

 Joan Cabanas fou el primer fotògraf professional de Sant Cugat del Vallès i durant anys, a banda de la fotografia professional que exercia, fotografia el poble i la seva gent,  fent un treball important  de documentació .

 El seu llegat fotogràfic  va ser donat a l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès, amb la firma d’un conveni amb el seu fill Carles Cabanas, en el que es manifestava l'anhel de la constitució d'un premi que portes el nom de "Joan Cabanas" amb reconeixement de la seva tasca fotogràfica.

El seu fill, Carles Cabanas,   ha treballat des de les hores perquè es fes realitat, gracies a ell  i aquell primer conveni amb l’ajuntament, avui  existeix  la Beca “ Joan Cabanas Alibau” .

Aquesta beca en la que hi participem l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès , la Fundació Cabanas i la Associació fotogràfica de Sant Cugat del Vallès- Qgatfoto ( de la que Carles Cabanas es membre actiu i a la que va cedir, amb generositat, la organització del premi) avui és ja una realitat i ahir es va entregar la primera Beca

Van assistir a l’acte d’entrega de premis els cinc finalistes , que posen en la foto. D'esquerra a dreta : 


Frederic Cabanas ( Director de la Fundació Cabanas),  Carmela Fortuny ( regidora de Cultura de l'ajuntament ) Carles Cabanas (fotògraf, fill de Joan Cabanas i membre de Qgat foto), Javier Corso ( Menció d'Honor), Mateo Rebuffa ( Finalista), Patric Marin ( Menció d'Honor), Andrei Farcasanu ( Guanyador de la BECA), Miquel Abat ( Fotògraf  i president de la AFSCV-Qgafoto), Fernando Peracho ( Director de la galeria Valid Foto i membre del jurat)




L'introducció de l'acte i presentació dels assistents va a anar a càrrec d'en Frederic Cabanas  director de la Fundació Cabanas, en  qualitat d'amfitrió .










Miquel Abat , President de l'associació fotogràfica de Sant Cugat del Vallès-Qgatfoto, explica els detalls i l'evolució de la  Beca. i  presenta al membre de jurat Fernando Peracho, que  llegeix l'acta amb els noms del guanyador i les mencions d'honor.







Carles Cabanas fa un parlament sobre la Beca Joan Cabanas Alibau abans de l'entrega al guanyador.


El Guanyador de la  1ª Beca Joan Cabanas Alibau , fou Andrei Farcasanu  que va dirigir unes paraules al públic assistent.

Posteriorment vam pujar al pis del Consol de la Casa Museu de Cal Gerrer per gaudir de l'exposició de Joan Cabanas Alibau, Retrats junt amb el públic assistent.





Totes les fotografies estan fetes i és l'autor en Llorenç Pie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario